VÅRKAMPANJ!
Nu drar Coloramas vårkampaj igång, med kanonpriser på färg, golv och tapeter! Välkomna att göra ett besök och få inspiration att göra vårfint hemma!
Öppettider
Månd - Fred 9-18
Lördagar 10-14
   
Göranssons Färg
Göranssons Färg startades av Roland Göransson 1948.
   Han tillverkade Rödfärg för sprutning och handstrykning i en hembyggd anläggning, uppförd på sitt föräldrahems mark i Stensarvet, Utanmyra.
   Brodern John och fadern Johan hjälpte till med tillverkningen. Roland åtog sig i början att även ombesörja målning åt kunder i Dalarna med omnejd.
    Med tiden avtog intresset att utföra målning, så han koncentrerade sig sedermera enbart på tillverkning. Firman var ett extraknäck tills 1976, då han fick kontrakt på leveranser till bla Alcro-Beckers.
    Kontraktet gjorde att han sa upp sin anställning som kamrer på Appells verkstad i Falun. Pararellt med rödfärgskokningen ville kunderna även ha vit färg, penslar,mm.
   Han startade då en liten färghandel i källaren i huset på Skolvägen i Danholn. 1970 byggde han ett fristående garage på tomten, som även blev en liten ”hörna” att ha färghandel i. Färghandeln byggdes ut med 120 kvm i en påbyggnad på bostadshuset 1980.
   Göranssons Färg flyttade 1999 till nuvarande lokaler. Färghandeln drevs till största delen av Rolands fru, Märta. Sonen Mikael började i färghandeln 1982. Butiken har idag sex anställda.
    Kokeriet har byggts om fullständigt tre gånger sedan 1948, senaste större var byggandet av ett nytt kokeri, fristånde från det gamla, på 650 kvm. Byggnaden skarvades på med en lagerdel på 400 kvm, som stod klar 2009. Produktionen uppgår till ca 750-850 ton färg/år. På senare år har även sortimentet breddats med slamfärg i olika kulörer, bla svart, gul, mörkröd. I kokeriet finns idag tre anställda.
   
 
Hem Om oss Göranssons rödfärg Nyttiga länkar Kontakt Hitta till oss Göranssons Shop